Tjäna pengar på att klippa gräs

Att tjäna pengar på att klippa gräs är ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar. Helt enkelt som en kompletterande inkomst till din vanliga lön. Gräsklippning är också ett bra sätt att hålla sig i form eftersom man rör sig mycket under arbetstiden.

Vi vet att intresset kring detta ökar mycket på sommaren och därför tänkte vi att det vore bra att skriva en guide på detta område. Och det man bör komma ihåg är att även om gräsklippning kan anses vara en tråkig uppgift så är människor ofta motiverade att betala någon annan för att slippa göra det själva.

Gräsklippning är en relativt enkel aktivitet som kräver lite kunskap, även om den kan kännas jobbig för vissa. Ett sätt att tjäna pengar på att klippa gräs är att samla ihop en grupp så att ni kan söka jobb tillsammans. Om ni dessutom har de rätta kunskaperna kan ni även erbjuda andra typer av trädgårdstjänster.

Detta arbete innebär en stor frihet också. Du kan arbeta när du vill och var du vill, så länge du har tillgång till mark eller en gräsmatta med gräs som behöver klippas. De enda tidsbegränsningarna här är om fastighetsägaren har gett dig en viss dag att göra det. Men generellt sett finns det ingen begränsning för när eller var du kan utföra arbetet.

Se till att du har en kvalitativ gräsklippare

Du behöver en gräsklippare av hög kvalitet för att tjäna pengar på att klippa gräs. Den ska vara effektiv, bekväm att använda, och lätt att kontrollera eftersom det gör att du kan maximera dina inkomster. Detta beror såklart på att du får mer tid över till att klippa gräs och därmed kan få mer gjort på kortare tid.

Glöm inte heller övrig utrustning, som t.ex. ett par bra handskar, öronproppar, och solkräm om det är väldigt soligt ute. Du bör naturligtvis också vara fullt medveten om hur gräsklipparen för att du ska kunna framföra den på bästa och säkraste sätt.

Hur mycket pengar kan man tjäna?

Detta är en väldigt vanlig fråga, och svaret på detta beror faktiskt på ett par olika faktorer. Du bör dock vara medveten om att gräsklippning inte kommer göra dig rik – istället bör du se det som en sidoinkomst utöver ditt vanliga arbete.

Faktorer som påverkar hur mycket du kan tjäna är:

 1. Hur många potentiella kunder som finns
 2. Hur mycket klippning kunderna efterfrågar
 3. Om det finns någon konkurrens och isåfall hur mycket
 4. Vad kunderna är villiga att betala
 5. Hur mycket och ofta du arbetar med att klippa gräs

Vi rekommenderar att du funderar ut ett ungefärligt pris innan du börjar, som kan baseras på gräsmattans storlek och skick. Därefter kan du justera utifrån vad kunderna säger om ditt prisförslag. Om du har vänner eller bekanta som också klipper gräsmattor mot betalning kan du fråga dem vad de tar betalt.

Hitta kunder att klippa gräs hos

Här kommer ett par tips för att hitta kunder som vill ha hjälp med gräsklippningen.

 1. Annonsera i lokaltidningen eller hos de lokala butikerna
 2. Knacka dörr eller prata med dina grannar
 3. Placera ut skyltar vid vägar med ditt erbjudande
 4. Be om rekommendationer från dina tidigare kunder
 5. Prata med företag som erbjuder gräsklippning till deras kunder
 6. Annonsera på nätet med lokala annonser
 7. Ring runt till företag som har behov av dina tjänster
 8. Prata med villaägare eftersom de vanligtvis har ett stort behov
 9. Prata med kommunen/regionen om de har några ytor som behöver klippas

Men innan du börjar bör du kontrollera följande:

 1. Att du har alla tillstånd från fastighetsägaren att besöka och utföra jobbet när det passar dig. Så att du slipper be om lov varje gång eller vänta på någon som släpper in dig.
 2. Att du har kundens fullständiga kontaktuppgifter så att du kan planera jobb i förväg och informera dem när arbetet är klart eller om det finns oförutsedda omständigheter, t.ex. dåliga väderförhållanden, som påverkar den tid det tar.

Några slutord

Vi hoppas att du kunde lära dig något av artikeln och att du kan göra ditt jobb som gräsklippare bättre nu. Om du har några frågor om området är du varmt välkommen att kontakta oss så ska vi försöka hjälpa dig ytterligare.

Kolla även in våra andra tips och guider om du hur kan tjäna pengar på olika