Tjäna pengar på att skriva artiklar

Vill du tjäna pengar på att skriva artiklar? Bra, då har du kommit rätt!

De senaste åren har det blivit allt mer vanligt och populärt att olika frilansande skribenter är de som skriver artiklar och annat innehåll till sajter och tidningar. Detta betyder att det finns en stor efterfrågan på duktiga skribenter som kan formulera sig väl i skrift och utföra ett bra arbete.

Vill du tjäna pengar på att skriva artiklar har du med andra ord väldigt goda möjligheter i dagsläget att komma igång med en karriär inom det här området. Och faktum är att efterfrågan på skribenter hela tiden ökar, vilket gör att det finns många möjligheter för dig att komma och lyckas.

Det bästa med att tjäna pengar på att skriva artiklar är att man är sin egen chef. Du bestämmer helt och hållet själv hur mycket och hur ofta du ska arbeta. Du får därmed en stor frihet, och kan lättare styra över dig egen värdefulla tid. Vill du inte arbeta en specifik dag? Då behöver du inte det!

Vanligtvis är det väldigt bra och rimliga villkor och tidsfrister när det gäller att skriva artiklar online, vilket gör att arbetet är relativt enkelt att genomföra. Gillar du att skriva och dela med dig, kanske genom en blogg, så kommer hyfsat enkelt kunna tjäna pengar på att skriva artiklar online. Det kan vi nästintill garantera dig.

Det är ett väldigt stort plus om du kan flera språk. Det gör nämligen att du har möjlighet att erbjuda ett större utbud av skrivtjänster. Du kan då t.ex. översätta mellan olika språk, eller skriva nya artiklar direkt på det andra språket. Skribenter som kan flera språk tenderar att få bättre betalt.

Är du duktig på att skriva och formulera dig väl i text så kan du alltså tjäna pengar på att skriva artiklar. Det finns ingen anledning att inte testa detta sätt att tjäna pengar. Du kanske inser senare att det inte var något för dig, men du har verkligen ingenting att förlora på att testa ett tag.

Vad ska jag skriva om?

Det beror helt och hållet på vilka uppdrag du får eller vilka uppdrag du väljer att ta dig an.

Men vi rekommendera dig verkligen att du är flexibel när det gäller detta.

Vårt tips är att du börjar leta efter intressanta uppdrag inom de områden som du tycker är mest intressanta och lätta att skriva om, men ju fler ämnen du kan tänka dig att skriva om desto bättre såklart. Det ökar dina möjligheter att hitta uppdrag så att du kan tjäna pengar på att skriva artiklar.

Det är en väldigt stor fördel om du redan i dagsläget kan relativt mycket om något specifikt område. Det gör att eventuella kunder inom det området kan vara villiga att betala mer eftersom du har kunskap inom området.

Sajter för att skriva artiklar

Men var kan man tjäna pengar på att skriva artiklar då?

Här listar vi ett par bra sajter där du kan registrera dig.

  • Fiverr
  • Upwork
  • Freelancer
  • Top Content
  • Weludo
  • Contentor
  • Boostcontent

Hur mycket pengar kan man tjäna på att skriva artiklar?

Svaret är, kanske något tråkigt (men ändå inte så oväntat), är att det beror på.

Det finns dock ett par grundfaktorer som spelar roll när man vill tjäna pengar på att skriva artiklar, och dessa här:

  1. Hur lönsam är den specifika branschen? Detta påverkar ju i sin tur hur mycket pengar de kan betala de skribenter som skriver artiklarna.
  2. Hur stor är den sajten? De större aktörerna på marknaden är ju villiga att betala mer för en duktig skribent eftersom de vill vara säkra på att de publicera artiklar av hög kvalitet.
  3. Vilka erfarenheter och meriter har du? Detta kan påverka din individuella ersättningsnivå. Har du erfarenheter från tidigare jobb, eventuella utbildningar, och så vidare, så skicka med detta i din ansökan så kommer det sannolikt gynna dig genom att du tjänar mer pengar.

Du kommer generellt sett kunna få mer betalt för texterna skriva på svenska (jämfört med engelska). Det beror på att det finns färre svenskspråkiga skribenter, och att bland de engelskspråkiga skribenterna så finns det dem som accepterar väldigt låga arvoden för att skriva en artikel. Det är dock en stor fördel om du kan flera språk eftersom det ökar dina möjligheter att hitta uppdrag.

Betalningen baseras vanligtvis på antalet ord som artikeln ska innehåll. Hur högt arvodet är per ord kan variera stort och det är därför svårt att säga en generell siffra. Arvodet är såklart lite lägre när du är precis ny och börjar som en oetablerad skribent utan tidigare erfarenhet.

När du har samlat på dig mer erfarenhet och skrivit en hel del artiklar kommer du så småningom att kunna kräva mer betalt. Som på precis vilket annat jobb som helst egentligen. Du kommer då även kunna kontakta allt större sajter och tidningar, eller andra företag/organisationer som är i behov av texter, och erbjuda dina tjänster. Det är fullt möjligt att få ett jobb som frilansare om du kan visa vad du går för.

Är du en duktig och effektiv skribent som har förmågan att utrycka dig väl i skrift så kan du alltså tjäna relativt mycket pengar på att skriva artiklar.

Andra metoder att tjäna pengar

Om du känner att du inte vill tjäna pengar på att skriva artiklar, utan hellre vill göra något annat, då kan vi rekommendera att du läser de rekommenderade artiklarna här nedanför.