Tjäna pengar på att sälja saker du har hemma

Detta är ett sätt att tjäna pengar som många inte alls har en tanke på.

Det går helt enkelt ut på att man går i genom vad man har för saker hemma, och därefter rensar ut som man inte behöver eller som man inte använder – och så säljer man det till någon som vill ha eller behöver det.

Vart ska man sälja saker?

Vi rekommenderar att du använder de mest kända sajterna för detta:

  • Blocket
  • Tradera

De har en lång historik av att vara bra plattformar när man vill sälja saker. Det är dessutom många andra som också använder dessa sajter vilket gör att det blir lättare att hitta någon köpare till det du säljer.

Tips för framgång

Här kommer ett par tips som vi hoppas kan hjäla dig att tjäna pengar på att sälja saker du har hemma.

Ha bra bilder med hög kvalitet – Detta är otroligt viktigt. Du vill ju ge den eventuella köparen en bra uppfattning om vad du säljer, och faktum är att kvalitativa bilder gör att du har en större sannolikhet att snabbt sälja din sak. Ha bilder från olika vinklar och visa gärna hur man använder produkten om det är möjligt.

Ha korrekta rubriker – En korrekt och rättstavad rubrik är viktigt på flera sätt. Dels eftersom att det ger ett mycket mer seriöst intryck om du har en bra rubrik, vilket förmodligen leder till större sannolikhet att du lyckas sälja den, men även eftersom det då blir lättare för folk att hitta den när de söker. Rubriken är det första din eventuella köpare kommer att se, och därför är det viktigt att ge ett bra intryck. En bra rubrik gör att folk är mer benägna att klicka vidare in på annonsen och läsa mer om det du säljer.

Ha en lättläst text – Beskriv det du säljer på ett tydligt och bra sätt. Rätta alla felstavningar så att du ger ett professionellt och seriöst intryck, det kommer locka fler att bli intresserade. Du bör även vara ärlig med vilka eventuella brister som finns med det du säljer (om den är skadad/defekt eller liknande). Det lönar sig aldrig att ljuga eller undanhålla detta. Undvik väldigt långa beskrivningar, utan ha istället en lite kortare text (men ha med all nödvändig info såklart).

Sätt ett bra och rimligt pris – Detta är alltid en svår fråga att ta ställning till. Du måste helt enkelt se dig omkring vad liknande saker har sålts för tidigare, hur den nuvarande marknaden ser ut, om det finns någon efterfrågan och om det är någon mer som säljer samma sak (och till vilket pris). Det kan ta tid innan man blir bra på den här biten, men ju mer du säljer desto större erfarenhet får du vilket gör att det blir lättare i framtiden. Försök få fram ett genomsnitt (som de andra säljer till), och lägg dig lite under det priset. Det kommer göra att du ökar dina chanser att sälja.

Välj rätt tid att lägga ut – Lägg inte ut din annons klockan 03:28 när ingen är vaken. Du bör istället vara strategisk när du väljer vilken tid du ska lägga ut din annons. Fundera lite över när du tror att det är flest personer inne och kollar på sajten. Och det är ju troligtvis inte mitt i natten när de allra flesta ligger och sover.

Ha tålamod – Du måste inse att det kan ta tid innan du säljer. I många fall sker det inte över en natt, utan det kan längre tid än så. Var tålmodig och resultaten kommer att komma. Däremot bör du överväga att då och då ändra om rubriken/beskrivningen/priset/osv för att se om det kan ha någon påverkan.

Hur mycket kan man tjäna?

Det beror på vad det är du säljer, om det finns en efterfrågan, och om det är många andra som säljer samma sak.

Men rensar du ut bland gamla saker hemma så är det inte omöjligt att komma upp i ett par tusen. Ibland mer, och ibland mindre. Allt beror som sagt på vad det är du säljer och om det finns en efterfrågan på det.