Tjäna pengar på att ta hand om husdjur

De flesta husdjursägare kan sannolikt hålla med om att deras husdjur ger dem mycket glädje, men de kan förmodligen även instämma kring att de ibland kan vara lite jobbiga.

En vanlig situation som många husdjursägare ställs inför är då man ska resa bort. Då uppstår problemet vem som ska ta hand om husdjuret under den tid man är bortrest. Vi vet t.ex. vissa personer faktiskt har varit tvunga att ställa in sin solsemester enbart på grund av att de inte hittat någon som kunde passa deras husdjur.

Det kan även uppstå perioder där husdjursägaren t.ex. måste jobba väldigt mycket, och därmed inte har möjlighet att ta hand om sitt husdjur på det sätt som krävs för att djuret ska ha det bra. Då kan det vara en god idé för husdjursägaren att istället låta någon som du ta hand om djuret under denna period.

Så med allt detta sagt: är du intresserad av djur och dessutom vill tjäna pengar så är det fullt möjligt för dig att tjäna pengar på att ta hand om husdjur. Samtidigt som du tjänar pengar så kan du även ha en bra känsla inombords eftersom du hjälper husdjursägaren att lösa sitt livspussel, samtidigt som du vet att husdjuret har det bra hos dig.

Hur mycket kan man tjäna på detta?

Det beror på. Lite tråkigt svar kanske, men det är sanningen.

Din betalning kommer att baseras på vad det är du ska göra och hur stor omfattning det rör sig om. Är det t.ex. så att du ska ha ett husdjur hemma hos dig medan ägaren är bortrest, och att du därför ska sköta allt kring det djuret, ja då kan du ta mer betalt än om du t.ex. enbart ska gå ut och rasta en hund en eller nån gång per dag (eller liknande).

Du behöver därför ha någon form av prislista där du i förväg har en uppfattning om hur mycket du ska ta betalt för att utföra respektive tjänst beroende på deras omfattning. Ha även i åtanke vilka eventuellt utgifter du kan ha i samband med att du tar hand om husdjuren, och vem som isåfall ska stå för dem (du eller husdjursägaren).

Har du kolla på dina eventuella utgifter blir det lättare att prissätta dina tjänster, vilket gör att det i sin tur blir lättare att få en uppfattning om hur mycket du kan tjäna på att ta hand om husdjur.

Du måste visa att du finns (marknadsför dig själv)

Precis som med alla andra verksamheter så måste du ju visa att du finns och att du erbjuder tjänsten att ta hand om husdjur. Det kan därför krävas att du marknadsför dig själv lite först innan du hittar någon som vill betala för din tjänst.

Du kan t.ex. sätta upp annonser i de lokala matbutikerna, i djuraffärer, lokaltidningar, ute på stan, och så vidare. Det kan även vara smart att kolla med nära och kära om de känner någon som eventuellt kan behöva någon som tar hand om deras husdjur under en period.

Finns det några risker med detta?

Nej, i princip inte.

Det kan dock vara en bra idé att undvika att ta hand om flera olika djur samtidigt. Detta gäller särskilt om du gör det hemma i ditt egna hem. Anledningen till detta är eftersom alla djur kanske inte kommer överens med varandra, vilket kan skapa problem.

Du får helt enkelt testa dig fram och se vad som passar bäst, både för dig och för de husdjur du ska ta hand om.