Tjäna pengar på hemsida

Du kommer nu få lära dig at tjäna pengar på hemsida.

Det är numera både enkelt och billigt att bygga en hemsida, och du behöver dessutom inte hjälp från professionella webbutvecklare för att göra det.

Följ stegen här nedanför så kommer du inom kort kunna tjäna pengar på hemsida.

När du startar din hemsida så kostar det vanligtvis en liten slant, men det är en bra investering eftersom du längre fram kommer ha möjlighet att tjäna pengar på hemsida om du spelar dina kort rätt och följer vår guide.

Det finns alltid fördelar med att ha en hemsida med innehåll på. Den kan användas till mycket.

Planera din hemsida

Steg 1: Vilken typ av webbplats? – Ska du skapa en personlig blogg, en webbutik, en hemsida för ditt företag, en onlinetjänst, eller ett forum? Fundera ut vilken typ av hemsida du vill skapa.

Steg 2: Vilken funktionalitet ska finnas? – En sajt behöver inte vara speciellt avancerad, men det är trots det bra om du har koll på vilka funktioner som din sajt ska ha (t.ex. kontaktformulär, diskussionsforum, intranät, en administrationspanel, osv osv).

Steg 3: Hur ska du tjäna pengar? – Vi rekommenderar verkligen att du vet ungefär hur du ska tjäna pengar på hemsidan redan innan du har startat den. Försök även vara ärlig mot dig själv och fråga dig själv om det verkar rimligt. Hur du i slutändan tjäna pengar på sajten kanske är annorlunda mot vad du planerade innan, men det är bra att iallafall ha någon form av plan.

Steg 4: Hur ska andra hitta din sajt? – Om du inte har några besökare på din sajt så blir det väldigt svårt att tjäna några pengar. Se därför till att du har en plan hur andra personer ska hitta till din hemsida. Det kan t.ex. vara med hjälp av SEO (sökmotoroptimering), digital marknadsföring, länkbyte med andra sajter, osv osv. Var kreativ och tänk utanför boxen. Vi går igenom detta lite mer längre ner.

Skapa hemsidan

Du behöver en domän och ett webbhotell för att skapa en hemsida. Dessa kostar inte speciellt mycket, och vi rekommenderar att du använder Loopia för att köpa och hantera dessa. Försök att minimera dina kostnader, och undvik Å/Ä/Ö i din domän.

Vi rekommenderar Loopia då det är en av de billigaste tjänsterna för att skapa en hemsida. Där kan du enkelt installera Wordpress som är den plattform där du kommer att bygga din sajt.

Du bör inte använda gratis webbhotell. Visst, det kostar lite med t.ex. Loopia men se det som en bra investering som med största sannolikhet kommer att ge en väldigt bra avkastning längre fram.

Driva trafik till hemsidan

Detta är en väldigt viktig del, annars kan du inte räkna med att du kommer tjäna några pengar på din hemsida.

SEO (sökmotoroptimering) – Du skriver artiklar med syftet att synas bra i sökresultatet hos sökmotorerna (t.ex. Google). När folk söker på något så är alltså tanken att din sajt ska komma upp högt i resultatet och ha en relevant artikel för det som den personen sökte på.

Digital marknadsföring – Det kan t.ex. vara annonser på andra sajter, eller annonsering på Facebook eller Google.

Länkbyte med andra sajter – Kontakta andra sajter och fråga om de vill byta länkar med dig. Det innebär att du länkar till deras hemsida från din, och de länkar till din sajt från deras. Då kan ni driva trafik till varandra, plus att det gör så att du får bättre SEO och syns bättre i sökresultatet.

Tjäna pengar på hemsida

Det finns flera sätt att tjäna pengar på hemsida, förutsatt man har en sajt som genererar trafik (alltså att den får besökare).

Google AdSense (annonser) – Detta är ett av de mest klassiska sätten att tjäna pengar när man har en hemsida. AdSense innebär att man placerar en lite kod på sin hemsida, och därefter kommer Google se till att visa anpassade annonser till de som besöker din hemsida. Du får då betalt baserat på hur många som besöker hemsidan men även hur många som klickar på annonserna. Du behöver har relativt många besökare för att det ska ge mycket pengar, men det är å andra sidan otorligt enkelt att komma igång. Det är ett bra sätt för nybörjaren.

Affiliatemarknadsföring – Ett annat klassiskt sätt. Detta innebär att du placerar ut länkar till andra produkter och tjänster (som andra företag erbjuder) och om någon av dina besökare klickar på länken och väljer att köpa produkten/tjänsten så får du en liten provision som tack. Här går det att tjäna relativt mycket pengar om du är duktig på att marknadsföra sidan. Du kan alltså tjäna mer här än på Google AdSense.

Sponsrade inlägg/länkar – Du kan kontakta företag och fråga om de vill synas på din hemsida i form av att du skriver ett sponsrat inlägg om dem och deras tjänst/produkt. Du kan även erbjuda andra företag och hemsidor att köpa länkar av dig, så att det kan synas bättre sökresultatet.

Övriga annonser – Givetvis kan du även kontakta företag och fråga om de vill annonser i form av en vanlig bannerannons (bild). Vi rekommenderar att du tar betalt månadsvis för denna annonsering.