Tjäna pengar på YouTube

Alla känner troligtvis till YouTube numera. Men långt ifrån alla vet inte om vilka möjligheter som faktiskt finns när det gäller att tjäna pengar på YouTube.

Vi ska därför gå igenom hur du kan göra för att börja tjäna pengar på YouTube.

Det finns flera fördelar med att tjäna pengar på YouTube. Du kan relativt enkelt nå ut till många personer över hela världen, videos du gjort tidigare kan ligga kvar och fortsätta generera pengar (helt passivt), plus att du kan arbeta från vart som helst i hela världen.

Och nej du behöver inte vara superduktig på att filma eller redigera, utan det viktigaste är ditt innehåll och om det faktiskt är intressant att kolla på.

Metoder att tjäna pengar på YouTube

Här listar vi några av de metoder som du kan använda om du vill testa på att tjäna pengar på YouTube.

Visa annonser på videoklippen – Det mest klassiska sättet. Du får betalt baserat på hur många som ser annonserna, men även baserat på hur många av tittarna som klickar på dem. Kräver att du har en hel del tittare för att du ska komma upp i några större summor.

Sälja befintlig produkt (egen eller någon annans) – Här skapar du alltså en video kring den här produkten och försöker sälja in den så bra som möjligt till din publik. Du kan visa produkten, demonstrera hur den fungerar, och så vidare.

Affiliatemarknadsföring – Detta är en metod som faktiskt har en relativt låg konkurrens på YouTube. Det går ut på att du skickar trafik till andra företag, och du får en liten provision om någon köper deras produkt/tjänst genom din länk. Metoden kring affiliatemarknadsföring förekommer mycket på övriga delar av internet, men eftersom den är så underutnyttjad på YouTube finns det bra möjligheter där.

Skaffa sponsorer – Du kan få sponsorer i form av andra företag som vill synas i de videos som du lägger upp. Detta är något du vanligtvis bara kan göra om du har en lite större YouTube-kanal eftersom många företag inte känner att det är lönt att samarbeta med mindre youtubers. Här finns det en hel del pengar att tjäna.

Bygga ett personligt varumärke – Detta kan vara den bästa metoden långsiktigt, eftersom du kan använda ditt personliga varumärke utanför YouTube. Det innebär att du drastiskt ökar dina möjligheter att tjäna pengar på andra håll i framtiden, även om du skulle sluta med YouTube. Marknadsför dig själv helt enkelt.