Tjäna pengar på datorspel

För de flesta är datorspel ett fritidsintresse som många håller hårt om hjärtat. Att tjäna pengar på datorspel är för många en dröm, men det finns faktiskt många olika sätt att göra detta idag.

I denna artikel kommer vi gå igenom de mest kända sätten att tjäna pengar på datorspel.

Youtube

Att ladda upp videor på Youtube när man spelar ett spel eller recenserar kan vara ett sätt man kan tjäna pengar på datorspel. Allt hänger på hur många visningar man får på sina uppladdade videoklipp.

Det viktiga här är att sticka ut. Hundratusentals videos av datorspel laddas upp på youtube varje dag och för att just ditt videoklipp ska vara det personer väljer att titta på måste klippet vara något extra. Det kan vara allt från att du är väldigt duktig på ett spel eller att du har en rolig och skön personlighet.

En annan faktor om du ska få många tittare eller inte handlar ofta om vilket datorspel du väljer att ladda upp klipp på. Nya och trendiga datorspel är de lättaste att tjäna pengar på genom youtube.

Twitch

Ett annat sätt att tjäna pengar på datorspel är att man streama live när man sitter och spelar. Detta kan man göra på youtube men den största plattformen för streaming är Twitch.

En vanlig streamer (en person som sänder sitt spel live) brukar ha en kamera som är riktad mot ansiktet samt en mick så man kan snacka med sin publik.

För att bli framgångsrik inom detta gäller det mesta som också var för youtube. Skön personlighet, bra på spelet och trendigt spel.

De vanligaste sätten man kan tjäna pengar på streaming är: donationer från tittarna, annonser på själva plattformen, samt att man kan bli sponsrad av olika företag för att man har en stor publik.

Speltestare

Sist men inte minst finns det ett till sätt att tjäna pengar på att spela datorspel. Spelutvecklare världen över anställer ”vanliga människor” som ska testa deras spel och ge feedback och berätta vad de tycker om spelat osv.

Spelutvecklarna använder sedan kritiken dem fått av testspelarna och justerar spelet därefter för att få ett så bra spel som möjligt. Eftersom du hjälper spelutvecklarna med att göra spelet bättre, är det helt okej för dem att betala dig för att testspela deras spel.

Det krångliga med att jobba som speltestare är att det är väldigt svårt att hitta dessa jobb. Hård konkurrens med många intresserade och få jobb gör det till en väldigt tuff arbetsmarknad. Det finns dock sätt som kan ge dig fördelar till att få dessa jobb tidigare en andra.

Vissa sajter specialiserar sig på att lista just speltestarjobb som är lediga. Du kan även på egen hand ta kontakt själv med spelutvecklaren och på det sättet få anställning som speltestare och få tjäna pengar på datorspel.